Här börjas med ett nytt projekt. Detta är en virkad "hattkorg" i ett styvt garn som kallas "Viking". Den kan användas lite som en clownhatt i solen eller som en garnkorg. Projektet började för att jag ville fara med och sjunga i församlingens missionsring och då frågade de varför jag inte också har ett handarbete.
Jag svarade jag brukar mest fotografera det som andra virkar eller handarbetar och skriva om det. Men följande gång hade jag i varje fall ett nystan och en virknål med och jag visste inte riktigt vad det skulle bli, startade bara med att virka runt, runt, som till en grytlapp. Sedan började jag sätta två maskor eller öglor i varannan ögla på det föregående varvet och höll på så två eller tre varv så att det började formas som en korg. kanske det blir en basker, funderade jag.
Sedan fortsattte jag virka bara en maska i varje ögla på föregående varv, tills det var ungefär tio centimeter kant och då hade det alltså blivit mer en korg. Jag lagade med luftmaskor två rätt så strama, ca två cm "handtag" mitt emot varandra för att man i dem ska kunna trä in en pinne till handtag för korgen. Om man vill ha den till hatt, drar man bara ut handtaget eller pinnen ur korgen och har den på huvudet i jordgubbslandet.
Hattkorgen som garnkorg. Här har jag ännu inte hittat träpinnen men kan laga foto på det längre fram. Nu funderar jag på vad jag ska göra med det gula och de två rödflammiga garnnystan som är i korgen. Bästa sättet är att virka på, det kan bli mormorsrutor, babyfiltar, halsdukar, babytossor...
Vi kommer att träffas några gånger till med missionsringen och sjunga och handarbeta i vår.
Pengarna vi samlar in går till "barnen i Afrika", närmare bestämt till ett par missions stationer i Etiopien och Kenya. Kanske ännu något Afrikanskt land, jag får lov att ta reda på det. Hann inte läsa alla affischer på anslagstavlan senaste gång.
Om garnet kan bara nu sägas, att jag gillar färgerna och mjukheten. Det blir kläder och jag leker med tanken på ett eget klädmärke. För då får jag också laga fotografier och etiketter till det. Ett "Do it Yourself"-projekt alltså.